Ziemassvētku galda dekori

Pievienots: 30.11.2013.Autors: BarRadar Skatījumi: 4 / 2170

Foto no fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net & welke.nl

Svētku gaidīšanas laikā par īpašu Ziemassvētku noskaņu rosinošu noformējumu domā katras kafejnīcas vai restorāna saimnieks vai saimniece. BarRadar te apkopoja vairākas idejas vienkārši pagatavojamiem dekoriem, kas ne tikai priecētu acis, bet arī izstarotu siltumu, patīkamu smaržu vai pat būtu apēdami, sniedzot papildus garšas baudījumu.
 
Latvieši nav tendēti uz pompozumu, daudzkrāsainu ņirboņu, pārlieku spīdīgumu vai glancēto eglīšu bumbuļu izmantošanu dekorēšanā. Latvijas kafejnīcu un restorānu interjeriem vairākumā piemīt ieturētība, sakārtotība, kā arī dabiskums – krāsās, smaržās un formās. Priecē vietas, kuras izmanto dabiskus materiālus, dabiskas smaržas dekoros – rozmarīnu, priežu zarus, apelsīnus, krustnagliņas, kanēļa standziņas u.tml. Tas prasa, protams, izdomu un papildus roku darbu, taču apmeklētāji to noteikti novērtē.

Kā piemēram, pirmajā attēlā redzamie rozmarīna zaru vainadziņi, kuru izgatavošanai nepieciešams tikai linu diegs, kas apvīts ap zariņu un savieno riņķītī. Šādi vainadziņi labi izskatās gan vienkārši nolikti uz linu salvetēm, gan aplikti ap salveti, gan uzlikti uz glāžu, kur deg mazās svecītes, malām. Otrs dekors – vienkāršas baltas sveces mazos neglazētos māla podiņos, kas pildīti ar sūnām un dekorēti, piemēram, ar dzērveņu ogām.



Foto no strudelandcream.com

Dekors var būt arī ēdams un gana gards. Uz balta šķīvja kārtotas dažāda lieluma pīrāga zvaigznes, kas pārkaisītas ar pūdercukuru. Te savijas Ziemassvētku zvaigznes un eglītes motīvs.


 
Foto no norskeinteriorblogger.blogspot.com & keepingthechristmasspiritalive365.blogspot.com.au

Sniega bumbu imitācija – lielisks dekors sniegbalti klātajam galdam. Lūk, viens no variantiem – līmes vai kartupeļu cietes ūdenī sacietinātas tamborētas sniegbaltās bumbas. Var arī ar izsmidzināmo līmi noklāt glāžu malas un pielīmēt tūjas zariņus (5.attēls), kas ieskaus glāzē ievietotu sveci, radot īpašu ziemas apsnigušā meža noskaņu.


  
Foto no hallelujahsbyholly.blogspot.com & picresize.com & vintage-house.blogspot.nl

Šajos trīs attēlos redzam, kā ar vienu, divām pievienotām detaļām var panāk tematiskumu galda noformējumā. Pirmajā gadījumā zvaniņi ar spilgti sarkanām lentītēm apsieti ap glāzīšu kājiņām;  otrā – no kartona izgriezts eglītes siluets un priežu sariņš, šajā gadījumā var būt arī dažādu formu piparkūkas bez rotājumiem; trešā – pagara kanēļa standziņas un tūjas zars apsiets ap auduma salveti ar raupju linu aukliņu.


 
Foto no jamaicabyles.blogspot.com

Apelsīni, citroni un mandarīni ir ļoti pateicīgi augļi Ziemassvētku dekoriem. To miziņās var izgrebt dažādus rakstus, tos var sadurstīti ar smaržīgām krustnagliņām un kārtot uz galda buķetēs, kam par pamatu ir priežu, egļu vai tūjas zari. Papildinājumam un akcentam izmantojamas kadiķogas, dzērvenes, pīlādžogas, dažāda lieluma čiekuri.


 
Foto no lidbeckbrent.com & sweetpaulmag.com

Bumbieri  kopā ar matēti zaļiem eglīšu bumbuļiem un tūjas zariem ir interesanti dekori paši par sevi. Protams tos var arī pārklāt ar izsmidzināmu sudraba vai zelta ūdens noturīgo laku, piešķirot papildus greznību.

12.attēlā atkal ēdams dekors - uzkoda, kas veidots no rozmarīna zariņiem, lielām dažādu krāsu olīvām un mozzarella mini sieriņiem. Viss tas pārslacīts ar olīveļļu.


 
Foto no ellasinspiration.se

Dekorēšanai izmantojami veseli aizjūras priedes čiekuru zariņi (skat. 13.attēlā), kas nepieprasa nekādus papildus krāšņumus. Kā arī no apelsīnu miziņām var darināt kaltētas rozes, kuras izvietot stikla traukā uz galda, papildinot ar smaržīgām garšvielām – pipariem, krustnagliņām, kaltētām ogām. Pēdējais, protams, darbietilpīgāks process, bet ir to vērts.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: