Svētku receptes Neatkarības dienai

Pievienots: 15.11.2013.Autors: Tex-Mex Skatījumi: 2 / 292

Tex-Mex foto: rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu

Tuvojas 18. novembris – diena, kad Latvija svin savu 95. dzimšanas dienu, kas valsts iedzīvotājos raisa īpašu patriotisma un lepnuma sajūtu. Lai  svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt arī svētku galdu, kas simbolizētu un īpaši izceltu notikuma nozīmi. Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka trīs  brīnišķīgu ēdienu receptes, kuras lieliski iederas svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Šī ir diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā  goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei, mūsu bitenieku ievāktam medum un tradicionālajai bukstiņputrai. Tāpat mūsu ābelēs vēl ir redzami pēdējie āboli, kam pienācis īstais laiks beigt vientuļi šūpoties zaru galos un padarīt  maltīti vēl sulīgāku. Savukārt biezpiena kūka ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku,” stāsta restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs.

1. Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 4 personām:

4 šķēles rupjmaizes
2 ēdamkarotes medus
200 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
1 daiviņa ķiploka
dilles – pēc garšas
pētersīļi – pēc garšas
melnie pipari – pēc garšas
marinēti hallapenjo pipari

Rupjmaizes šķēles sagriež nelielos gabalos, pārsmērē ar medu. Kūpinātu cūkgaļas krūtiņu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, pievieno sakapātas dilles, pētersīļus, ķiploka daiviņu un melnos piparus. Masu rūpīgi samaisa un smērē pa virsu maizītēm. Dekorē ar hallapenjo pipariem un sakapātiem zaļumiem.

Tex-Mex foto: bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu

2. Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 4 personām:

300 g miežu putraimu
200 g kartupeļi.
1 luņķītis (jeb 300 g) asinsdesas
300 g bekona
150 g dzērveņu
200 g ābolu
100 g cukura
4 ēdamkarotes skāba krējuma
sāls

No miežu putraimiem un kartupeļiem uzvāra bukstiņputru, to atdzesē. Cepamajā formā ieklāj pergamenta papīru, lai vieglāk būtu izņemt ārā sacepumu.Cepamajā formā klāj pusi no bukstiņputras, pa virsu liek sagrieztus asinsdesas gabaliņus un pārklāj ar atlikušo bukstiņputru. Liek cepeškrāsnī cepties 180°C temperatūrā 15 – 20 minūtes. Sacepumu izņem ārā un pārsmērē ar skābo krējumu. Vienlaikus gatavo ābolu-dzērveņu mērci. Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, tos liek katlā sautēties kopā ar dzērvenēm un cukuru 10 – 15 minūtes,. Savukārt bekonu sagriež plānās strēmelēs un apbrūnina cepeškrāsnī 200° C temperatūrā 5 – 10 minūtes. Sacepumu liek uz šķīvja, pasniedz ar dzērveņu mērci un kraukšķīgo bekonu.

Tex-Mex foto: biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm

3. Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 12 personām:

biezpiens – 800 g
cukurs – 300 g
laima augļi – 2 gab.
cepumi – 200 g
sviests – 60 g
medus – 60 g
milti – 2 ēdamkarotes
olas – 2 gab.
dažādas meža ogas – 300 g
skābs krējums 200 g
piparmētra – dekoram

Cepumus sadrupina un pēc tam sajauc ar izkausētu sviestu un medu. Gatavo masu klāj 24 Ø cm cepamajā formā. Biezpienu saputo ar cukuru (200 grami) un olām, pievieno laima sulu, laima miziņu un miltus, rūpīgi samaisa. Gatavo masu klāj kūkas formā un  liek cepeškrāsnī cepties 160°C uz 30 – 40 minūtēm. Kad kūka gatava, to pārsmērē ar skābo krējumu un atdzesē. Meža ogas sajauc ar cukuru un sablendē. Gatavo kūku griež porcijās, pasniedz ar meža ogu mērci un dekorē ar piparmētras lapiņu.

TEX-MEX RESTORĀNI

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: