3 ēdienu maltīte, izmantojot RASA krēmsieru

Pievienots: 08.10.2013.Autors: Food Union Skatījumi: 18 / 599

Publicitātes foto: Ķirbju krēmzupa

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union papildinājis piena produktu grupu RASA ar jaunumu – RASA krēmsieru ar jogurtu (“Vieglais ar jogurtu”).

"3 pavāru restorāna" īpašnieks Mārtiņš Sirmais un apvienības "Ze Food" dibinātājs, ēst gatavošanas entuziasts Arvis Zēmanis pieņēma izaicinājumu piedalīties "RASA melnās kastes meistarklasē" un pagatavot vakariņas, izmantojot RASA krēmsieru. Pavāri kopā ar komandām gatavoja uzkodu, pamatēdienu un desertu, parādot, ka RASA krēmsiers ir piemērots kā vienkāršu, tā izsmalcinātu maltīšu un desertu pagatavošanai gan mājas apstākļos, gan restorānos un kafejnīcās.

Piedāvājam Jums receptes ar RASA krēmsieru, ko izstrādājuši "RASA melnās kastes meistarklases" dalībnieki kopā ar Arvi Zēmani.

Ķirbju krēmzupa

Sastāvdaļas:
1 neliels ķirbis
1 īkšķa lieluma ingvers
1 ēdamkarote kadiķogas
3 zariņi timiāna
400 ml saldā krējuma
100 g RASA klasiskā krēmsiera
3 daiviņas ķiploka

Pagatavošana:
Krāsnī uz cepampapīra cep ķirbi lielos gabalos ar timiānu, ķiploku un pipariem. Cep 180 grādos, kamēr ķirbis palicis zeltains. Gatavošanas procesu pabeidz katliņā, pieliekot saldo krējumu, mazliet ūdens un dauzītas kadiķogas.
Masu liek blenderī un, pievienojot ingvera sulu, blenderē, līdz viendabīgai masai. Masu izkāš caur sietu.
Liek katliņā, silda, pievieno RASA krēmsieru un garšvielas.
Ja vēlas zupu padarīt šķidrāku, pievieno karstu ūdeni.

Pasniedz sev vēlamā traukā. Dekorē ar RASA krēmsieru, dauzītām kadiķogām un zaļumiem.

Publicitātes foto: Vistas fileja ar kartupeļu tumi un ceptām baravikām

Vistas fileja ar kartupeļu tumi un ceptām baravikām
(5 personām)

Sastāvdaļas:
5 vistas filejas
150 g baraviku
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
timiāns
piecgraudu pipari
6 vidēji lieli kartupeļi
2 vidēji lieli burkāni
70 g sviesta
70 g saulē kaltētu tomātu
100 g RASA klasiskā krēmsiera
1/2 vārīta biete
1 buntīte zaļumu
1 krūze dzērveņu

Vista
Vistu liek uz cepešpannas un pievieno dauzītu ķiploku, timiānu, piecu piparu maisījumu, mazliet eļļas. Liek krāsnī un cep 180 grādos 15 minūtes. Ja ir laiks, tad vistu var cept arī 80 grādos 1 stundu. Vista ir gatava, kad tās iekšējā temperatūra ir 70 - 72 grādi.

Kartupeļu tume
Novāra mizotus kartupeļus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Tos samīca, pievieno sviestu, kapātus, saulē kaltētus tomātus, zaļumus un RASA klasisko krēmsieru.
Sēnes sagriež sev vēlamā formā, un sakapā sīpolus. Uz karstas pannas, sviestā un eļļā, liek cepties sīpolus un pēc maza mirklīša pievieno sēnes. Cep līdz tās ir gatavas un kļuvušas zeltainas. Beigās pievieno garšvielas un sāli.

Dzērveņu mērce
Katliņā vāra dzērvenes. Kad tās ir novārījušās, visu sablenderē. Izkāš caur sietu un masu liek uz mierīgas uguns reducēties. Kad dzērveņu masa ir sabiezējusi, tā ir gatava.

Rozīgo masu gatavo, sajaucot RASA krēmsieru ar vārītas bietes sulu. Visu kārto uz šķīvja.

Publicitātes foto: RASA krēmsiers ar cidonijām un karamelizētiem riekstiem

RASA krēmsiers ar cidonijām un karamelizētiem riekstiem

Sastāvdaļas:
180 g RASA krēmsiera ar jogurtu
150 ml saldā krējuma
60 ml cidoniju sīrupa
2 ēd. k. cukurotu cidoniju vai sukāžu
80 g lazdu riekstu
20 g rupjmaizes
4 ēd. k. brūnā cukura

Saputo saldo krējumu un tajā iemaisa RASA krēmsieru ar jogurtu, cidoniju sīrupu un kapātas cidonijas.

Nograuzdē riekstus un atdala tos no mizas. Sadauza un liek uz karstas pannas, pievieno cukuru un pastāvīgi maisa, kamēr cukurs ir karamelizējies un rieksti sacukurojušies.

Rupjmaizi sagriež ļoti plānās strēmelēs ar nazi vai rokas slaiseri. Liek uzkarsētā krāsnī un grauzdē.

Visu kārto sev vēlamā traukā, dekorē ar rupjmaizes kraukšķi un ogām.

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: