Ideja tējas cepumiņiem

Pievienots: 19.10.2012.Autors: BarRadar Skatījumi: 1 / 344

Foto: sandrakavital.blogspot.com

Lai vai kā, taču ne tikai saturam, bet arī formai ir nozīme. Par to pārliecinājāmies vēlreiz, kad priekšā nāca ideja par cepumiņiem tējas paciņu veidolā. Piedāvājam arī jums uz kādu laika sprīdi pārvērst savu virtuvi par radošo darbnīcu un pagatavot saviem viesiem kaut ko īpašu.

Par pamatu ņemama smilšu mīkla (180g sviesta vai margarīna, 70g cukura, ¼ rīvētas citrona miziņas, 1 olas dzeltenums, 20ml svaigi spiestas citrona sulas, šķipsniņa sāls, 280g miltu), kas plāni un vienmērīgi izrullēta uz darba virsmas.



Pēc klasiskās tējas paciņas formas izgriežam bieza kartona šablonu. Tālāk attiecīgi pēc šablona no izrullētās mīklas izgriežam cepumu formas un augšgalā ar koka irbulīti izveidojam caurumu. Liekam cepeškrāsnī uz 15-18 minūtēm. Izņemam un ļaujam atdzist.

Tikmēr sagatavojam etiķetes ar vintage tējas tasīšu vai tējas kanniņu attēliem un piestiprinām balināto linu diegu. Tad izveram cauri cepumiem, kārtīgi nostiprinot vai salīmējot etiķešu pusītes.

Tad turot aiz diega uzmanīgi iemērcam cepumiņus apmēram līdz viducim ūdens peldē izkausētā rūgtā šokolādē. Liekam uz pergamenta papīra vai folijas sacietēt uz pāris stundām vai pat vēlams līdz nākamajai dienai.

Baudiet tēju un tējas cepumiņus rimtā rudens pēcpusdienā!

Izmantotais avots: sandrakavital.blogspot.com

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: